De Therapeut

 

____

 
 
Mariken Lohman
Gz-psycholoog/Psychotherapeut
 
 
 
 
 

 

Welkom

Welkom op mijn praktijk-website. Ik ben Mariken Lohman, Gz-psycholoog en psychotherapeut. In mijn psychotherapie-praktijk behandel ik mensen die vastlopen in hun leven. Meestal spelen er langer durende psychische klachten en/of trauma-gerelateerde klachten. 

Mijn praktijk is gevestigd aan de rand van het mooie Beek-Ubbergen, op fietsafstand van Nijmegen. Het pand zelf ligt aan de voet van de stuwwal van Beek met zijn prachtige vergezichten. Voor of na een sessie kun je zo de mooie natuur inlopen voor een rustmoment.

 

Visie

Ieder mens -en dus ook elk probleem en iedere klacht- zie ik als uniek. Ik vind het dan ook belangrijk dat we samen op reis gaan, waarbij we jou als persoon met je huidige klachten beter leren begrijpen. Daarbij vind ik het belangrijk dat we niet alleen zicht krijgen op je huidige leven, maar ook op je levensverhaal. 

Binnen een behandeling bespreken we moeilijke momenten uit je dagelijkse leven of uit je verleden. We staan dan stil bij (verborgen) gevoelens, gedachtes en onderzoeken onderliggende behoeftes. Aangezien clienten bij dit proces meestal pijnlijke emoties of moeilijke thema's tegenkomen, vind ik het erg belangrijk dat we in de basis een klik ervaren; we moeten prettig kunnen samenwerken zodat jij goed van de behandeling kunt profiteren.

Mijn behandelstijl is vooral ingestoken vanuit de cliëntgerichte therapie: je kunt van mij openheid, nieuwgierigheid, echtheid en een empathische houding verwachten.

 

Achtergrond

Mijn werk als psycholoog ben ik in 2003 gestart bij Pro Persona en Kairos. Naast jaren van ervaring binnen grotere instellingen, heb ik ook gewerkt bij een kleine, vrijgevestigde praktijk.

Na mijn psychotherapie-opleiding besloot ik een eigen praktijk te starten. In mijn praktijk kun je terecht voor verschillende psychische klachten en problemen. Ik heb vooral affiniteit en ervaring met het behandelen van traumagerelateerde problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk veel met problemen in zelfbeeld, interactie met anderen en/of zingeving.

Gedurende mijn carrière ben ik opgeleid in diverse behandelmethoden, waar ik binnen de behandeling gebruik van kan maken. Ook volg ik geregeld cursussen en symposia om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP), de Vereniging voor Schematherapie en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Daarnaast heb ik een eigen intervisiegroep waarin we lopende behandelingen anoniem met elkaar bespreken om van te leren.‚Äč