De Therapeut

____

 
Mariken Lohman
Gz-psycholoog/Psychotherapeut


 

Welkom

Welkom op mijn praktijk-website. Ik ben Mariken Lohman, Gz-psycholoog en psychotherapeut. In mijn psychotherapie-praktijk behandel ik mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Meestal spelen er langer durende psychische klachten en/of trauma-gerelateerde klachten.

Mijn praktijk is gevestigd aan de rand van het mooie Beek-Ubbergen, op fietsafstand van Nijmegen. Het pand ligt aan de voet van de stuwwal van Beek met zijn prachtige vergezichten. Voor of na een sessie kun je zo de mooie natuur inlopen voor een rustmoment.

 

Visie op behandeling

Binnen een behandeling sta ik niet alleen stil bij je klachten, maar heb ik ook aandacht voor jou als persoon, je levensgeschiedenis, je huidige leven en voor je omgeving.

Samen geven we de behandeling vorm, waarbij ik in overleg diverse behandelmethodes kan inzetten. Naast gesprekstherapie gebruik ik tijdens een behandeling geregeld ervaringsgerichte technieken.

Behandeling betekent meestal dat we stilstaan bij momenten uit je dagelijkse leven of uit je verleden. Hierbij kun je pijnlijke gevoelens of moeilijke thema's tegenkomen, die belangrijk zijn om te ervaren en samen te onderzoeken. Het is dan ook belangrijk dat wij samen in de basis een klik ervaren; we moeten prettig kunnen samenwerken zodat jij goed van de behandeling kunt profiteren. 

Mijn behandelstijl is vooral ingestoken vanuit de cliëntgerichte therapie: je kunt van mij openheid, nieuwgierigheid, echtheid en een empathische houding verwachten.

 

Achtergrond

Mijn werk als psycholoog ben ik in 2003 gestart bij Pro Persona en Kairos. Binnen Pro Persona heb inmiddels verschillende functies gehad en ik werk er -nog steeds- met veel plezier. Naast mijn werk bij Pro Persona, heb ik ook een periode gewerkt bij een kleine, vrijgevestigde praktijk.

In 2019, na mijn psychotherapie-opleiding, besloot ik dat ik een eigen praktijk wilde starten. In mijn praktijk kun je terecht voor verschillende psychische klachten en problemen. Ik heb vooral affiniteit en ervaring met het behandelen van traumagerelateerde problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk veel met problemen in zelfbeeld, interactie met anderen en/of zingeving.

Gedurende mijn carrière ben ik opgeleid in diverse behandelmethoden, waar ik binnen een behandeling gebruik van kan maken. Ook volg ik geregeld cursussen en symposia om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP), de Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Daarnaast heb ik een eigen intervisiegroep waarin we lopende behandelingen anoniem met elkaar bespreken om van te leren.‚Äč