De Therapeut

____

 
Mariken Lohman
Gz-psycholoog/Psychotherapeut


 

Welkom

Welkom op mijn praktijk-website. Ik ben Mariken Lohman, Gz-psycholoog en psychotherapeut. In mijn psychotherapie-praktijk behandel ik mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Meestal spelen er langer durende psychische klachten en/of trauma-gerelateerde klachten.

Mijn praktijk is gevestigd aan de rand van het mooie Beek-Ubbergen, op fietsafstand van Nijmegen. Het pand ligt aan de voet van de stuwwal van Beek met zijn prachtige vergezichten. Voor of na een sessie kun je zo de mooie natuur inlopen voor een rustmoment.

 

Visie op behandeling

Binnen een behandeling vind ik het erg belangrijk om niet alleen stil te staan bij je klachten, maar ook oog te hebben voor jou als persoon, je levensgeschiedenis, je huidige leven en je omgeving.

Een behandeling wil ik samen met je vormgeven, zodat deze het beste aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Hierbij kan ik diverse behandelmethodes inzetten. Naast gesprekstherapie gebruik ik tijdens een behandeling geregeld ervaringsgerichte technieken.

Binnen een behandeling staan we geregeld stil bij momenten uit je dagelijkse leven of uit je verleden. Bij dit stilstaan kun je pijnlijke emoties of moeilijke thema's tegenkomen, die belangrijk zijn om te ervaren en samen te onderzoeken. Om dit goed te kunnen doen is het erg belangrijk dat we in de basis een klik ervaren; we moeten prettig kunnen samenwerken zodat jij goed van de behandeling kunt profiteren. Ik heb dan ook altijd aandacht voor 'de klik'; die moeten we beiden ervaren.

Mijn behandelstijl is vooral ingestoken vanuit de cliëntgerichte therapie: je kunt van mij openheid, nieuwgierigheid, echtheid en een empathische houding verwachten.

 

Achtergrond

Mijn werk als psycholoog ben ik in 2003 gestart bij Pro Persona en Kairos. Binnen Pro Persona heb inmiddels verschillende functies gehad en ik werk er nog steeds met veel plezier. Naast mijn werk bij deze grote instelling, heb ik ook een periode gewerkt bij een kleine, vrijgevestigde praktijk.

In 2019, na mijn psychotherapie-opleiding, besloot ik dat ik graag een eigen praktijk wilde starten. In mijn praktijk kun je terecht voor verschillende psychische klachten en problemen. Ik heb vooral affiniteit en ervaring met het behandelen van traumagerelateerde problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk veel met problemen in zelfbeeld, interactie met anderen en/of zingeving.

Gedurende mijn carrière ben ik opgeleid in diverse behandelmethoden, waar ik binnen een behandeling gebruik van kan maken. Ook volg ik geregeld cursussen en symposia om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP), de Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Daarnaast heb ik een eigen intervisiegroep waarin we lopende behandelingen anoniem met elkaar bespreken om van te leren.‚Äč